Olen Laura Veijalainen, koiraharrastaja ja klinikkaeläinhoitaja Lahdesta. Eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja lemmikkejä minulla on ollut lapsesta saakka.

12-vuotiaana sain ensimmäisen koirani, labradorinnoutaja Ronjan, jonka kanssa alkoi koiriin ja koiraharrastusmaailmaan tutustuminen, Yli 14 yhteisen vuoden aikana se opetti minulle korvaamattoman paljon koirien käyttäytymisestä ja kouluttamisesta, sekä toimi hyvänä esimerkkinä ja auktoriteettina laumaan myöhemmin liittyneille pennuille.

Tällä hetkellä minulla on kolme lyhytkarvaista hollanninpaimenkoiraa joista kotona asuvat ensimmäisen pentueen emä Kerttu ja oma kasvattini Hilma. Menossa mukana lauman etäjäseninä ovat ystäväni luona asuva Rimma, lapinkoira Sampo ja labradorimix-Hertta.

Hollanninpaimenkoira viehättää monipuolisena, terverakenteisena yleiskoirana. Se sopii monenlaiseen harrastuslajiin, mutta myös omistajan kainaloon sohvannurkkaan. Ihanneholskuni on aktiivinen ja hyvähermoinen, koira jonka kanssa on ilo olla ja harrastaa.

​Kasvattajan peruskurssin olen käynyt vuonna 2011 ja kennelnimeni on myönnetty vuonna 2016. Ensimmäinen Gridelion-pentue syntyi maaliskuussa 2017 ja toinen huhtikuussa 2020. Kasvatustyöni on tarkoitus jatkossakin pysyä hyvin pienimuotoisena, yhdistelmien ollen tarkkaan harkittuja ja rodun etua ajatellen tehtyjä.

 © Jari Laitinen